Kinesioteippaus

KÄYTTÖKELPOINEN APU KIPUUN JA LIIKKUVUUDEN LISÄÄMISEEN 

Kinesioteippaus on ns. sensorinen teippaus, jolla voidaan saada merkittävää apua kivun hoidossa, liikelaajuuksien lisäämisessä ja lihasvoiman tuottamisessa. Sen kehitti japanilainen kiropraktikko Kenzo Kase jo 70 -luvun lopulla ja viime vuosina se on saanut tukevan jalansijan eri puolilla maailmaa. Kinesioteippausta voidaan käyttää moneen eri tarkoitukseen ja se on tehokas apu paitsi kipuun ja liikkuvuuteen niin myös ohjaamaan toimintaa ja kehon käyttöä. Eniten sitä ovat hyödyntäneet urheilijat, mutta kuka tahansa voi saada siitä avun erillaisiin tuki- ja liikuntaelinongelmiin.

Teippaustekniikoita on useita eri tarkoituksiin. Voin tehdä teippauksen hieronnan yhteydessä tai erikseen sovittuna aikana. Moniin niska-hartiaseudun, alaselän, olkapään ja raajojen kiputiloihin voidaan saada apua kinesioteippauksesta. Urheilijoille monet tyypilliset vammat ja ongelmat kuten esimerkiksi akillesjänteen kiputila, nilkan venähdys, hyppääjän polvi, penikkatauti sekä tennis- ja golfkyynärpää ovat sellaisia, joihin kannattaa kokeilla kinesioteippausta.

Teipin perusideana on tehdä tilaa ihon alla olevassa sidekudoksessa ja vähentää painetta kipureseptoreissa. Verenkierto ja nestekierto vilkastuvat ja tukevat samalla kehon omaa paranemisprosessia. Teipin venyvyys ja paksuus ovat samat kuin ihon pintakerroksessa. Teippi ei yleensä aiheuta allergiaoireita, se hengittää ja sitä voi käyttää saunassa ja suihkussa. Teippi pysyy hyvin paikallaan 3 - 14 vuorokautta.

      Kinesioteippauskuva 17.5.2012     kuva kinesioteippaus     Kinesioteippauskuva 2 17.5.2012