Vaikuttavaa faskia- ja triggerpistehierontaa Jämsässä

Yhteystiedot

Sidekudosten hieronta eli faskiahieronta lisää liikkuvuutta ja antaa helpotusta kipuihin. Se tehdään usein erillisenä hierontahoitona, mutta voidaan tehdä myös perushieronnan yhteydessä. Käsittely voi olla paikallisten yksittäisten kalvojen tai kehon eri osia yhdistävien faskiaketjujen käsittelyä.

Hoidan triggerpisteitä pääasiassa perushieronnan yhteydessä asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti erityisellä painallus-venytys -tekniikalla. Pisteitä saadaan eliminoitua myös lihasta muokkaavalla käsittelyllä tai Dry Needling -kuivaneulotusmenetelmällä. Kun hoito tehoaa, kipu ja oireet helpottavat nopeasti.

Ota yhteyttä ja varaa aika faskia- tai triggerpistehierontaan!

Faskiat eli sidekudoskalvot osana kokonaisuutta

Faskiat ovat sidekudoskalvoja, jotka ympäröivät koko kehoamme. Muun muassa lihakset, jänteet, luut ja nivelet ovat tällaisten kudosverkkojen peittämiä. Faskiat tukevat ja ympäröivät lihaksia ja lihasryhmiä. 

 

2000-luvulla ymmärrys faskioiden merkityksestä on laajentunut. Nykyään niiden ketjumaisen rakenteen toiminnallisuudesta tiedetään enemmän. Liikkeessä ja voiman tuotossa tarvitaan koko lihasketjua ja siinä faskiaketjut ovat välttämättömiä. Esimerkiksi keihäänheitossa hyödynnetään koko kehoa voiman tuotossa. Sidekudoksella on myös oma roolinsa kivun aiheuttajana. Syy kehon kireyteen ja kiputiloihin voi löytyä kireästä faskiasta.

Triggerpistehieronnasta apua lihasperäiseen kipuun

Triggerpisteet ovat merkittävä tekijä lihasperäisissä kivuissa. Jopa 85 % potilaista, joilla on kroonista kipua, on myös ns. myofaskiaalinen kipuoireisto, jonka aiheuttaa myofaskiaalinen triggerpiste.


Triggerpiste on erittäin herkkä ja ärtynyt piste lihaksen sisällä olevassa tiukassa lihassäikeessä, joka on herkistynyt kompressiolle, venytykselle tai kuormitukselle. Triggerkipua kuvataan usein jomottavana tai polttavana, joka matkii myös hermokipua saaden aikaan heijastekivun kauemmas kipualueesta. Lähtökohtaisesti se voi syntyä mihin tahansa kireään lihakseen.

Tutustu myös nivelmobilisointiin