Urheiluhierontaa Jämsässä – tehokasta lihashuoltoa

Kaikki yhteystietoni

 

Pidä huolta palautumisesta, valmista kehosi kaikkein kovimpaan suoritukseen, ennaltaehkäise vammat ja löydä apu paikallisiin ongelmakohtiin. Urheiluhieronnalla on merkittävä rooli lihashuollossa sekä kilpaurheilijoiden että tavallisten aktiivisten ihmisten arjessa. Urheiluhieronta eroaa klassisesta hieronnasta esim. siten, että siinä korostuvat mobilisoivat ja poikittaishierontatekniikat sekä monipuolisemmat passiiviset venytystekniikat.

 

 Varaa aikasi urheiluhieronnan ammattilaiselle!

Hieronnan rooli lihashuollossa

Hieronnalla on merkittävä rooli lihashuollossa sekä kilpa- että kuntourheilun puolella. Hieronnalla voidaan tukea harjoituksesta tai kilpailusta palautumista, valmistaa kehoa tulevaan kovempaan rasitustilaan, käsitellä paikallisia ongelma-alueita (lihasjumit, krampin jälkitilat jne.) sekä ehkäistä urheiluvammojen syntymistä.


Urheiluvammojen hoito ja teippaus kuuluvat myös urheiluhierojan osaamisalueeseen samoin kuin eri urheilulajien erityispiirteiden tuntemus. Ilman ammattitaitoista urheiluhierontaa huippu-urheilijat eivät pystyisi mitenkään suoriutumaan eivätkä palautumaan kaikkein vaativimmista suorituksista.

Tutustu teippauksiin

Urheiluhieronnan erityispiirteet

Erona klassiseen hierontaan urheiluhieronnan otteissa korostuvat mobilisoivat ja poikittaishierontatekniikat sekä monipuolisemmat passiiviset venytystekniikat. On olemassa tietynlainen myytti, jonka mukaan urheiluhieronta on kovaa ja se sattuu. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa näin yksiselitteisesti.

 

Urheilijan tilanne menossa olevan harjoitusjakson suhteen huomioidaan käsittelyn voimakkuudessa ja pituudessa sekä eri tekniikoiden soveltamisessa. Käsittely voi olla hyvinkin erilaista eri kausilla (peruskuntokausi, kilpailuun valmistautumiskausi, kilpailukausi ja kova viikko tai kevyt viikko jne.). Yksi urheiluhierojan tärkeistä osaamisalueista onkin aktiivisen urheilijan arjen ja harjoittelun ymmärrys.

Kilpaurheilijoille ja aktiivisille liikkujille

Urheiluhieronnalla voidaan tukea yhtä hyvin kilpaurheilua harrastavan aktiiviurheilijan kuin kuntoaan kohottavan aktiiviliikkujankin lihashuoltoa. Esimerkiksi tehostettu palautuminen on hyvin tervetullutta urheilijan tai liikkujan tasosta riippumatta. Kinesioteippauksella ja perinteisellä urheiluteippauksella sekä lihastasapainokartoituksella voidaan myös saada merkittävää apua urheilijan lihashuoltoon.

 

Tutustu myös muihin lihashuollon palveluihini.

Lue lisää